Tyylisuunta

Combat Club Sankukaissa harjoitellaan karate-jutsu tyylisuuntaa, jonka juuret ovat shito-ryu shukokai tyylisuunnassa. Tyylisuunnan perustaja on Yoshinao Nanbu, 10. dan, joka aloitti tyylisuunnan kehittämisen 60-luvulla. Yoshinao Nambu oli  Japanin yliopistomestari karatessa sekä Euroopan päävalmentaja Shukokai tyylisuunnassa. Hän toimi 60-luvulla Ranskan karatemaajoukkueen valmentajana. Ranskan maajoukkueeseen kuului tuohon aikaan esim Dominik Valera sekä monet muut sen aikaiset Ranskan huiput. Sittemmin hän on muuttanut edelleen jalostamansa lajin nimeksi Nanbudo.

Perustekniikoihin kuuluvat tekniikat karatesta, jujutsusta judosta, aikidosta ja kobudosta. Suomeen Sankukain on tuonut Rolf Koivumäki, 8 dan, joka opiskeli Nanbun opissa 1970 ja -80 luvuilla. Koivumäki on jalostanut lajia edelleen pitäen keskipisteessä käytännönläheisen ja itsepuolustuksellisen lähestymistavan ja käyttää tyylisuunnasta nimeä Freestyle Combat karate, jujutsu.

Combat Club Sankukaissa harjoitellaan kamppailulajillisia tekniikoita laaja-alaisesti ja käytännönläheisesti. Kiteytettynä harjoitettulussa on mukana kaikki mahdolliset käytännön tilanteet. Pystytilanteissa kaikki iskut ja potkut unohtamatta polvia ja kyynärpäitä. Lähitilanteissa mukaan tulevat heitot, lukot, sidonnat sekä hallintaotteet niin pysty- kuin mattotilanteissa. Pääperiaate on harjoitella tehokasta itsepuolustuksellista kamppailua, jossa kaikki mahdolliset tekniikat ovat sallittuja ja käytettävissä. Tyylisuunnassa harjoitellaan myös asetekniikoita puukolla, pamppulla ja nunchaku.

Junioreiden harjoituksissa vaaralliset tekniikat, kuten myös asetekniikat, on jätetty kokonaan pois. Juniorit keskittyvät pääsääntöisesti perustekniikoihin, kuntoiluun sekä venyttelyyn, leikkiä ja hyvää fiilista unohtamatta.

Kaikki harjoitukset toteutetaan turvallisesti, itseään tai harjoittelukumppania vahingoittamatta.

Tarkemmat harjoitukset ja ryhmät löytyvät ”harjoitukset” osiosta.

Laji antaa mahdollisuuden kilpailla muun muassa karaten, potkunyrkkeilyn, lukkopainin, BJJ:n tai vapaaottelun kilpailuissa, jolloin keskitytään ko lajin sääntöjen mukaisiin tekniikoihin.