Tyylisuunta

Combat Club Sankukaissa harjoitellaan Karate-Jutsua. Näkökulma lajiharjoituksissa on käytännönläheinen ja itsepuolustuksellinen. Tukevina harjoitusmuotoina käytetään paljon mm. potkunyrkkeilyn ja lukkopainin tekniikoita, joita löytyy viikko-ohjelmankin harjoituksista.

Seuran lajijuuret ovat Sankukai karate-jutsu tyylisuunnassa, jonka juuret ovat shito-ryu shukokai tyylisuunnassa. Tyylisuunnan perustaja on Yoshinao Nanbu, 10. dan, joka aloitti tyylisuunnan kehittämisen 60-luvulla. Yoshinao Nambu oli  Japanin yliopistomestari karatessa sekä Euroopan päävalmentaja Shukokai tyylisuunnassa. Hän toimi 60-luvulla Ranskan karatemaajoukkueen valmentajana.  Sittemmin Nambu on muuttanut edelleen jalostamansa lajin nimeksi Nanbudo.

Perustekniikoihin kuuluvat tekniikat karatesta ja jujutsusta. Suomeen Sankukain on tuonut Rolf Koivumäki, 8 dan, joka opiskeli Nanbun opissa 1970 ja -80 luvuilla. Koivumäki on jalostanut lajia edelleen pitäen keskipisteessä käytännönläheisen ja itsepuolustuksellisen lähestymistavan ja käyttää tyylisuunnasta nimeä Freestyle Combat karate, jujutsu.

Junioreiden harjoituksissa vaaralliset tekniikat, on jätetty kokonaan pois. Juniorit keskittyvät pääsääntöisesti perustekniikoihin kuten iskut ja potkut, kuntoiluun sekä venyttelyyn, leikkiä ja hyvää fiilista unohtamatta.

Kaikki harjoitukset toteutetaan turvallisesti, itseään tai harjoittelukumppania vahingoittamatta.

Tarkemmat harjoitukset ja ryhmät löytyvät ”harjoitukset” osiosta.

Laji antaa mahdollisuuden kilpailla muun muassa karaten, potkunyrkkeilyn, lukkopainin tai vapaaottelun kilpailuissa, jolloin keskitytään ko lajin sääntöjen mukaisiin tekniikoihin.